Notícies

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat,

5 de desembre de 2022

“No són els resultats els que ens mouen, complir objectius programats, sinó posar-nos davant d'aquella persona que està trencada, que no troba lloc, acollir-la, obrir per a ella camins de restauració, de manera que pugui trobar-se a si mateixa, sent capaç , malgrat les seves limitacions i les nostres, de cercar el seu lloc i d'obrir-se als altres i a Déu. (…) Jesús ens ho diu clarament, amb la seva vida i amb la seva obra, que no n'hi ha prou de “donar”, cal “donar-se”. La caritat suposa sempre una donació oblativa de la pròpia vida. I això serà significatiu, més enllà de l'acció concreta, quan ofereixi a la persona una porta oberta cap a una nova vida.”[i]

Dirigit a: Totes les persones voluntàries, guaites de l'esperança.

Gràcies per ser-hi. La vostra mirada sempre està atenta al que passa i tot això que també passa i es veu menys. Sou guaites de la realitat social, la vostra manera de ser i de fer us fan testimonis privilegiats d'una realitat que no sempre volem veure. No us conformeu amb el que veieu, sinó que us comprometeu a transformar-ho.

Gràcies pel vostre compromís, perquè dieu fent, amb els vostres gestos i accions quotidianes, i això ens interpel·la i anima a denunciar els mecanismes que generen injustícia. Ens encoratgeu a continuar treballant per la justícia social, a buscar els perquès del dolor i del patiment de les persones més vulnerables. Continueu construint ponts entre la fragilitat i la riba de les oportunitats i del benestar.

Gràcies per facilitar espais de vida i acolliment, de convivència positiva, de compartir el temps. Doneu calor als llocs de trobada, compartint amb qui manca d'espais on nodrir les relacions socials i els vincles de confiança. Sou germen invisible de fraternitat per ajudar-nos a comprendre que la dinàmica de donar i rebre és reciprocitat encarnada.

Gràcies, en definitiva, perquè la vostra acció quotidiana, callada i generosa, és anunci i esperança d'una nova realitat que és possible i que ha de continuar creixent i guanyant espais a la injustícia i al dolor.

Volem animar-vos que continueu avançant per aquest camí, no exempt de dificultats i desànims. No deixeu de buscar el bé gran cada dia.

[i] (Discurs del Papa Francesc a la Delegació de Càritas Espanyola al Vaticà, 5 de setembre de 2022)


El Gran Recapte de Cervera suma 1.920kg de solidaritat

Càritas Interparroquial de Cervera vol agrair a totes les persones que van participar al Gran Recapte de Cervera els dies 25 i 26 de novembre amb la compra d’aliments als supermercats Plusfresc i BonÀrea, als alumnes de 4t d’ESO l’INS Antoni Tarroja i a tots els voluntaris i col·laboradors de magatzem i transport. Sense vosaltres no seria possible!

Aquest any hem recaptat 1.920,04kg. Aquests aliments seran repartits al Rebost Solidari a partir d’aquest mes a les famílies més necessitades de la nostra població.

Gràcies per ajudar-nos a ajudar!

TÓMBOLA 2022, TOT UN ÈXIT!

La tómbola benèfica de Càritas és un clàssic de la Festa Major i aquest any hem constatat que continua la tradició de venir famílies senceres, àvis amb els nets, jovent que ve dient que vol col·laborar amb Càritas... Aquestes col·laboracions han fet que la tómbola sigui tot un èxit!!!

La tómbola va obrir portes divendres al vespre i va tancar dilluns per la tarda fent el sorteig dels premis grans dilluns al migdia.

Són moltes hores de dedicació per part del voluntariat i professional que des d'aquí també volem agraïr. Sense tots i totes vosaltres no seria possible i gràcies a la vostra dedicació i col·laboració amb la compra de paperetes ens continueu ajudant a ajudar.

Esperem retrobar-vos l'any que ve a la tómbola!

Manifest de Dijous Sant, 14 d'abril de 2022

Dijous Sant és la Diada de l'Amor Fratern. És el dia que l'Església, d'una manera concreta, mira les necessitats dels altres, és el dia que tu i jo estem cridats a deixar de mirar-nos a nosaltres mateixos per aixecar la mirada al nostre present, al nostre entorn.

Aquest any, tenim molt motius per fer-ho, des que va començar el conflicte entre Rússia i Ucraïna, Càritas va sentir-se molt seva la missió de ser portadora de la pau al món. Així, una de les qüestions que ens ocupa, és vetllar per les primeres necessitats que estan sorgint arran de la guerra, sense perdre de vista, que el nostre horitzó, és la pau.

No cal anar-nos-en a l’Europa de l’Est per trobar persones que ens necessitin, tot i que no podem mirar cap a una altra banda. A Cervera, també n'hi ha molts, que com Jesús, estan portant la Creu. El mateix Jesús, va necessitar després de caure tres vegades, que Simó de Cirene li portés la Creu: estava abatut pel cansament, les humiliacions i les ferides. Nosaltres, com Jesús, també estem cansats i sembla que molts cops clamem en silenci: “ja no puc més”. La nostra societat, ens convida a haver-nos de treure sols les castanyes del foc, però des de Càritas som molt conscients que sols no podem: ni tan sols el mateix Déu en la Passió va poder. Volem fer una crida a deixar de banda l'autosuficiència, el “jo sol puc”, per tal com dèiem, aixecar la mirada i veure que hi ha molts cirineus a Cervera disposats a ajudar-nos, i així viure acompanyats aquests moments de desconsol i dolor.

La labor social que porta a terme Càritas, no només és material, Càritas està formada per persones concretes que veuen el rostre sofrent de les persones a les que ajuden. Amb aquestes paraules volem expressar també el nostre agraïment cap a tots aquells que dediquen el seu temps a portar les creus de cada dia dels nostres familiars, amics i veïns de Cervera.

Càritas fa el sorteig de la tómbola benèfica 2021

El passat divendres 8 d’octubre es va celebrar el sorteig de la tómbola benèfica de Càritas. Vam sortejar 19 premis entre totes les butlletes venudes a través de la pàgina web i els diferents comerços de Cervera i el voluntariat de Càritas.

Els obsequis i números premiats són: la bicicleta al 0916; el bingo al 0850; les fustes de pernil als 0148 i 0904; el joc de ganivets al 0920; el joc de tren infantil al 1119; el Kart infantil al 0305; el lot La Moderna el 0906; la màquina de fer massatges als peus al A0958; la motxilla Naf Naf al 0180; la nina Pinypon al 0637; el nòrdic al 0781; les paelles al 0103 i A0194; els pernils al 0913 i 0142; la pilota de bàsquet al 1134; la pilota de fútbol al 1071; la televisió al 0793 i la trolley Naf Naf al 0481.

Càritas sap que any rere any hi sou presents i que sense la vostra participació no es podrien portar a terme tots els programes que fem. La tómbola és una de les activitats principals per recaptar diners i així ajudar a les persones que més ho necessiten .

Des d’aquí volem agrair la participació a tots i totes vosaltres que any rere any i sou presents!


“NO TENIR CASA MATA” Els seus somnis, les seves oportunitats, la seva salut, els seus drets…

Les circumstàncies que han sobrevingut arran de la COVID-19 ens han ressituat en un nou mapa històric en què emergeix una realitat molt més fràgil i vulnerable per a tota la societat. Des d’aquesta realitat i en aquest context d’emergència econòmica i social, es necessari reclamar l’atenció de tota la societat com a col·lectivitat responsable de teixir un model social, sostenible i inclusiu per a tota la població.

Cada cop som més conscients de la importància de tenir una llar i és per aquest motiu que volem posar de manifest la realitat que estan vivint de manera sistemàtica les persones Sense Llar. La inestabilitat residencial, viure en un habitatge inadequat i o insegur impacta directament en el benestar emocional i en la salut física i psíquica de les persones que viuen en llars vulnerables. Amb el lema d’enguany “ NO TENIR CASA MATA” volem remarcar que no tenir una llar impedeix gaudir de la funció vital i social, així com també, de les relacions socials de l’habitatge com a espai on cuidar-nos i accedir i gaudir dels drets fonamentals per realitzar-nos com a persones plenes.

Per tot això, cal que els Agents Socials defineixin i implementin estratègies específiques de lluita contra l’exclusió residencial i sensellarisme i que les Administracions aprovin lleis reals que garanteixin totalment l’accés a l’habitatge.

Tenim l’oportunitat de construir una nova realitat. No volem tornar a la que hi havia abans: volem que NINGÚ SENSE LLAR sigui la nova realitat!


Càritas sorteja els premis de la tómbola virutal

Durant els dies de Festa Major del Sant Crist, Càritas Interparroquial de Cervera va continuar realitzant la tradicional tómbola benèfica. Aquest any, per la situació sanitària de la Covid19, es va crear una tómbola virtual. Tothom que va participar-hi durant el mes de setembre, online o amb la compra de butlletes als comerços, entrava al sorteig de diferents premis.

El sorteig es va fer el dimecres 30 de setembre al migdia i els números premiats són: A203 amb el patinet elèctric; 1262 amb l’Smart TV 50”, A0896 amb la cuineta infantil; 1307 amb el joc Balonazoo; 1577 amb el joc Little Ponny; A0531 amb el joc Monster High; 1114 i 1210 amb un llibre del centenari del futbol a Cervera; A0732 amb un lot de productes del Pastoret; 1797 amb una maleta; 1657 amb una motxilla; 1121 i 1489 amb un pernil; 1568 amb el puzle Educa; 1089 amb el puzle Panorama; 1702 amb la gorra i la cantimplora de l’Àlex Márquez i la cantimplora del Marc Márquez; 1013 amb la samarreta Àlex Márquez i el buff del Marc Márquez; 1292 amb la samarreta i gorra del Marc Márquez; 1504 amb la dessuadora de l’Àlex Márquez; 1381 amb la dessuadora del Marc Márquez; A0739 amb el val de roba Kiabi i el 1691 amb el lot de productes de Comerç Just.

Si sou un dels premiats, poseu-vos en contacte amb Càritas trucant al 973532151 o el 609039985, o bé enviant un correu electrònic a caritascervera@gmail.com i quedarem per fer-vos l’entrega al Casal Parroquial de Cervera.

Des d’aquí volem agrair la participació en la Tómbola benèfica a tots els cerverins, gent de comarca i altres contrades, i als comerciants la seva ajuda amb la venda de butlletes. Càritas sap que any rere any hi sou presents i que sense la vostra participació no es podrien portar a terme tots els programes que fem.

Molt agraïts,

Càritas Interparroquial de Cervera


ELS PREMIATS DEL SORTEIG DE LA TÓMBOLA SÓN…

Patinet elèctric: A0203

Smart TV 50” - 1262

Cuineta infantil – A0896

Joc Balonazoo - 1307

Joc Little Pony - 1577

Joc Monsters High – A0531

Llibre centenari Futbol Cervera - 1114

Llibre centenari Futbol Cervera - 1210

Lot productes Pastoret - A0732

Maleta - 1797

Motxilla - 1657

Pernil - 1121

Pernil - 1489

Puzzle Educa - 1568

Puzzle Panorama - 1089

Gorro i cantimplora Àlex Márquez + Cantimplora Marc Márquez - 1702

Samarreta Àlez Márque z+ Buff Marc Márquez - 1013

Samarreta Marc Márquez + Gorra Marc Márquez - 1292

Dessuadora Àlex Márquez - 1504

Dessuadora Marc Márquez - 1381

Val roba Kiabi – A0739

Lot productes de comerç just – 1691


Si sou premiats poseu-vos en contacte amb nosaltres (973532151-609039985) per l'entrega del premi al Casal Parroquial

TOMBOLACARITAS.COM, LA NOVA TÓMBOLA DE CÀRITAS
Després d’una llarga trajectòria realitzant la TÓMBOLA BENÈFICA de Càritas Interparroquial de Cervera, aquest any i per motius de prevenció sanitària, realitzarem una tómbola alternativa.

La tómbola ens ajuda a finançar els nostres programes de caràcter social que realitzem: infància, vellesa, acollida i necessitats bàsiques, persones sense llar... L’objectiu és afavorir les persones que més ho necessiten. Aquest any 2020 les demandes d’ajuda s’han incrementat considerablement.

Volem que la tómbola continuï activa, per aquest motiu hem canviat al format virtual i totes les persones que hi col·laborin amb la compra de butlletes entraran al sorteig de magnífics premis!

Podeu participar-hi durant tot el mes de setembre. Com més butlletes compreu, més possibilitats tindreu d’aconseguir un Smart Tv de 50”, un patinet elèctric, una maleta i molts més premis! El sorteig serà el dia 30 de setembre.

Per col·laborar amb la tómbola benèfica ho podeu fer de dues formes:

a) entrar a la pàgina web: tombolacervera.com i seguir els passos indicats, és molt senzill!

b) Comprar butlletes en paper a diferents comerços de Cervera i al despatx de Càritas.

AJUDA’NS A AJUDAR!

L'ACCIÓ SOCIAL DE CÀRITAS DURANT L'ESTAT D'EMERGÈNCIA

Realitzem atenció i seguiment via telefònica i telemàtica a totes les persones que participaven o es beneficiaven dels diferents projectes i a totes les persones que truquen sol·licitant ajut per primera vegada o que feien temps que no necessitaven el nostre ajut:

Repartiment:

  • D’aliments al rebost i domicilis a 89 famílies (266 persones).

  • De 16 dossiers d’educació primària per continuar els estudis del 3r trimestre.

  • De mascaretes per adults i infants que han realitzat voluntàries del Consell per la República.

Acompanyament als 37 infants del reforç: enviant-los activitats, fitxes didàctiques,.. i trucant-los!

Servei de suport psicològic infantil per telèfon a 10 infants.

Trucades de seguiment al voluntariat gran de l’entitat

2 voluntaris de vellesa continuen trucant les persones que feien acompanyament domiciliari.

Entrega de joguines a una família.

L’Empresa d’Inserció continua amb la recollida de cartró comercial.